Deși este deseori clasificată ca fiind o cereala, hrisca nu face parte din familia cerealelor. Bogată în nutrienți, hrișca este o opțiune populară nu doar pentru vegani, ci și pentru cei care doresc să aibă un meniu diversificat sau să evite glutenul. După ce o înmoi sau o fierbi, are un gust subtil, ușor asemănător cu cel de nucă crudă.
Este bogată în vitamine (E, B1 și B2), dar și în proteine, carbohidrați, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu și fier. Foarte important este și ce nu are, respectiv gluten.
În fapt, hrișca este superioară grâului din multe puncte de vedere: conține mult mai puține glucide, nu conține gluten, conține cantități mari de lizină (aminoacid esențial), fier, seleniu și mai mult calciu, cantități impresionante de antioxidanți și se prezintă ca o alternativă la grâu pentru cei care au intoleranță la gluten. Consumul de hrișcă se recomandă a fi moderat, deoarece 100 g de hrișcă au 343 de calorii.
Hrișca este o sursă excelentă de proteine vegetale, conținând toți cei nouă aminoacizi esențiali.
Are o gamă largă de vitamine și minerale, precum magneziu, potasiu, fosfor, fier și vitamine din complexul B (B6, niacină, acid folic), deci substanțe nutritive esențiale pentru funcționarea corespunzătoare a organismului. Hrișca are și compuși antioxidanți precum rutina și quercetina, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și la susținerea sănătății generale.
Hrișca este o opțiune potrivită pentru persoanele cu intoleranță la gluten sau cu boală celiacă, deoarece nu conține gluten
Informatii conformitate produs